perjantai 26. lokakuuta 2012

Digiluvalla lisää vapauksia skannata ja kopioida aineistoja opetukseen

Tiesitkö, että opetus- ja kulttuuriministeriö on hankkinut keskitetyn digiluvan kaikille yliopistoille ja ammatti-korkeakouluille vuoden 2012 alusta?

Kopiraitti-sivustolla (http://www.kopiraitti.fi/) uusia käyttömahdollisuuksia kiteytetään seuraavasti: "Kopioston ja opetus- ja kulttuuriministeriön välille on solmittu sopimus tekijänoikeudella suojattujen julkaisujen skannaamisesta ja aineiston kopioinnista avoimilta verkkosivuilta. Tallennettuja aineistoja voi käyttää esimerkiksi PowerPoint-esityksissä tai laittaa opiskelijoiden saataville suljettuun sisäverkkoon. Digilupa helpottaa lisäksi etäopetuksen järjestämistä. Luvalla opetuksessa esitettyjä teoksia voidaan välittää videokuvana toiseen tilaan. Myös oppitunnista tehdyn tallenteen voi laittaa opiskelijoiden saataville suljettuun sisäverkkoon."

Lisätietoa: http://www.kopiosto.fi/kopiosto/teosten_kayttoluvat/digilupa/fi_FI/digilupa/

Koulutusvinkki: JY:ssa on tarjolla henkilöstökoulutusta aiheesta ti 11.12. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Korpissa: https://korppi.jyu.fi/kotka/course/student/generalCourseInfo.jsp?course=147799

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.