Hankkeen raportointi on parhaillaan menossa. Digikummien itsensä esille nostamia hyviä puolia verkostotoiminnassa ovat: "voi toimia entistä paremmin tukena digiasioissa sekä omille kollegoille että opiskelijoille." "Oppii lisää ja kuulee uusimmista digipedagogisista välineistä, ratkaisuista ym. ja kehittää samalla omaa työtään ja saada uusia, raikkaita ideoita muilta digikummeilta.” ”Yliopistolla olevaa omaa osaamista on paljon ja siitä ei tiedä." ”Vierailut ovat antaneet uusia virikkeitä ja tutustuttaneet toisten toimintaan.”
Digikummit saavat toisiltaan vertaistukea: ”Toiminta oli arkea piristävää ja sai uusia ideoita ja puhtia omaan työhön.” ”Apua on myös saanut muilta digikummeilta, kun on ollut tarvetta. Ehdottoman kannatettava toimintatapa.” "Teams antaa mahdollisuuden kysyä toisilta.” ”Henkilökunta tuntee minut vuosien takaa ja uskaltaa kysyä asioista eli luottamusta on puolin ja toisin. Haasteellista on se, että itsekään ei aina tiedä vastauksia kysymyksiin/ongelmiin, mutta silloin voi ohjata eteenpäin.”
Muitakin haasteita on: ”Resurssin vähyys oli haaste. Tämänhetkisen kokemuksen perusteella digikummius voisi olla kokopäiväistä.” ”Oma työaika ei tahdo riittää kaikkeen, mitä haluaisi tehdä digiasioiden edistämiseksi.”
Digikummit kokoontuivat ensimmäisen kerran vuonna 2020 ja uutena vuosikymmenenä perjantaina 10.1. ja he mm. pohtivat digikummi Villen Heilalan vetämässä työpajassa opiskelijoiden tarvitsemia digitaitoja. Digikummeilla on kaksi nenäkkäin tapaamista lukukaudessa sekä verkkokaffeja tarpeen mukaan ja yhteydenpitoa Teamsissa. Seuraa myös Twitteriä: @DigikummitJYU
Tiedätkö kuka on tiedekuntasi/laitoksesi digikummi? Katso nimilista Tunnistat heidät jatkossa myös Digikummi - ask me anything -t-paidasta. Lisätietoja toiminnasta: hannele.rajaniemi(at)jyu.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.