torstai 7. elokuuta 2014

Tutkijoille uusia IT-palveluita aineistojen hallintaan ja julkaisemiseen


 
Dataverse Networkin avulla tutkija voi tallentaa ja analysoida tilastollisia aineistoja sekä jakaa niitä kätevästi joko julkisesti tai haluamalleen taholle. Järjestelmällä voi myös visualisoida aineiston jakaumia ja tehdä tilastollisia perusanalyysejä kätevästi suoraan selaimessa.
Avoimien aineistojen käyttöä voi kokeilla ilman kirjautumista osoitteessa https://dvn.jyu.fi. Jos laitos tai tutkimushanke haluaa oman Dataversen, pyynnöt ja lisätiedot osoitteeseen dvn-support@jyu.fi.

Toinen uusi ohjelmisto on on iRODS, joka tukee tutkimusaineistojen hallintaa, käsittelyprosessien automatisointia ja aineistojen jakamista. iRODSin avulla muodostetaan IT-palvelujen keskitettyjen ja tutkimuslaboratorioiden välinen tallennusverkosto. Jatkossa myös CSC:n laskenta- ja tallennuspalvelut on tarkoitus liittää osaksi verkoston palveluja. Jos tutkimushanke, laboratorio tai laitos haluaa apua aineistonhallintasuunnitelmien laatimiseksi, lisätietoja antaa tietohallintopäällikkö Antti Auer (antti.auer@jyu.fi) tai järjestelmäsuunnittelija Ilari Korhonen (ilari.korhonen@jyu.fi).

Lisätietoa tutkimuksen uusista IT-palveluista  saat tallenteesta kevään  2014 ITP-seminaarista.  

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.