tiistai 24. toukokuuta 2016

Etäopiskelijoiden sähköinen tunnistaminen

Jyväskylän yliopisto on mukana Euroopan komission rahoittamassa kansainvälisessä yhteistyöhankkeessa, jonka tavoitteena on parantaa opiskelijoiden verkko-opiskelumahdollisuuksia. TeSLA-hankkeessa (Adaptive Trust-based e-Assessment System for Learning) kehitetään ja testataan etä- ja verkko-opiskelijoiden sähköisiä tunnistamis- ja arviointimenetelmiä. Tunnistamismenetelmät perustuvat kasvon-, äänen- ja näppäilyntunnistukseen. Lisäksi järjestelmä mahdollistaa myös aiempaa monipuolisempien arviointimenetelmien käytön.

Kuva TeSLA-videosta
Kolmivuotisessa hankkeessa on mukana kahdeksantoista yliopisto-, yritys- ja laadunvarmistustoimijaa eri puolilta Eurooppaa. Jyväskylän yliopistosta mukana ovat avoin yliopisto ja IT-palvelut.

Hankkeen aikana kehitettävää järjestelmää testataan kolmessa eri vaiheessa hankkeen seitsemässä pilottiyliopistossa eri puolilla Eurooppaa. Jyväskylän yliopisto pilotoi sähköisiä tunnistamismetodeja Koppa-ympäristössä. Lisäksi Jyväskylän yliopistolla on keskeinen rooli hankkeen saavutettavuus- ja esteettömyysasioissa ja siten vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opiskelumahdollisuuksien parantamisessa.

Hankkeessa mukana olevat organisaatiot painottavat myös eettisten, laillisten ja teknologisten näkökulmien huomioimista. Projekti tulee tarjoamaan sähköisestä arviointijärjestelmästä maksuttoman perusversion koulutuslaitoksille ja kaupallisen version kansainvälisille markkinoille.

Hanketoimijoiden edustajat kokoontuvat Jyväskylässä 15.-16.6.2016, jolloin Jyväskylään odotetaan useita kymmeniä osallistujia ympäri Eurooppaa.

Lisätietoja hankkeesta: http://tesla-project.eu/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.