maanantai 6. kesäkuuta 2016

Helppokäyttöinen tekniikka ja rauhallinen ympäristö - tutustu uuteen tilatallennusstudioon!

Agoran 5. kerrokseen on perustettu uusi pieni studiotila videokuvauksia ja äänityksiä varten. Studio on suunniteltu nimenomaan verkkovideoiden taltiointia silmälläpitäen, joten sinne on helppo tulla tekemään lyhyempiä tai pidempiä videopätkiä verkko-opetuksen tarpeisiin.

Olemme pyrkineet luomaan olosuhteista niin suotuisat kuin mahdollista. Ensimmäisenä täytyy mainita tilan loistava akustiikka: seinät ovat kauttaaltaan akustiikkalevyillä peitettyjä, joten kaiut ja kuminat eivät pääse häiritsemään tallennusta. Kun ääni vielä taltioidaan laadukkaalla Sennheiser-kondensaattorimikrofonilla, niin videon ääniraitaa on helppoa kuunnella!


Tilatallennusstudion työskentely-ympäristöön on muutoinkin panostettu: sähköisesti säädettävä pöytä mahdollistaa työasennon säätämisen mieluisaksi ja tilasta löytyy myös PC-työasema, jolla videolla näytettävät materiaalit voi esittää. Pöydällä on myös ylimääräinen VGA-kaapeli, johon voi tarvittaessa kytkeä oman läppärin. 

Ensimmäisessä vaiheessa avajaisten yhteydessä tilassa on käytettävissä suuremmista saleista tuttu Moniviestimen tilatallennusjärjestelmä, jolla voi taltioida verkko-opetusmateriaaleja, luentoja ja muita puheenvuoroja itsenäisesti, jonka jälkeen videot ohjautuvat automaattisesti Moniviestimeen julkaistavaksi. Tallennuksen pysäyttämisen jälkeen videon julkaisun voi pyytää tällä verkkolomakkeella: https://www.jyu.fi/itp/lomakkeet/tilatallennusilmoitus

Seuraavassa vaiheessa studiotilan toiseen päätyyn pystytetään LED-studiovaloilla ja green screen-verholla varustettu kuvausnurkka, jossa voidaan videotuen avustuksella tehdä hyvälaatuisia videoita jopa monikameratoteutuksena ja suorana lähetyksenä.

Tila on Jyväskylän yliopiston henkilökunnan käytössä ja videotallenteiden tekemisen voi aloittaa varaamalla tilan käyttöönsä Korpista, jossa tila näkyy nimellä "Ag C512.1 (Tilatallennusstudio)". Jotta mahdollisimman moni pystyisi käyttämään studiota, varauksia voi tehdä maksimissaan kahdelle päivälle viikossa käyttäjää/kurssia kohden. Laajemman käyttötarpeen suhteen pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä videotukeen.

Lue lisää tilatallennusstudiosta Moniviestimen ohjesivulta:
https://www.jyu.fi/itp/moniviestin-ohjeet/how-to/tilatallennusstudio

Tilatallennusstudion (Ag C512.1) avajaisia vietetään keskiviikkona 8.6. ja torstaina 9.6. klo 10-16, jolloin studiossa on avoimet ovet ja videotuen henkilökuntaa esittelemässä laitteistoa. Samalla voit kokeilla opastetusti studion tallennuslaitteistoa. Tervetuloa tutustumaan studioon, tila löytyy Agoran 5. kerroksen B-siivestä, hissin viereisen oven takaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.