perjantai 5. helmikuuta 2021

Tiesitkö tämän Zoomin Breakoutroomseista?

Opettajat aika usein pohtivat, miten Zoomissa onnistuu mahdollisimman jouhevasti alihuoneiden hyödyntäminen, jos tilaisuudessa on useampi opettaja?

Tässä tärkeimmät:

* vain Host (!) pystyy aloittamaan Breakoutrooms -toiminnon. Tämä siitäkin huolimatta, että Co-host näkee työkalurivillään Breakoutrooms -painikkeen. Lisäarvona on kuitenkin se, että Co-host näkee hostin käynnistämän toimninnon jälkeen painikkeesta alihuoneiden nimet ja kunkin huoneen osallistujat.
* Huomaa: kun Host on aloittanut breakoutrooms-toiminnon ja jakanut Co-hostit alihuoneisiin sparraajiksi, Co-host pystyy itse siirtymään tarvittaessa toiseen alihuoneiseen: klikkaa alihuoneessa Breakoutrooms-painiketta ja toisen pienryhmän kohdalta Join -painiketta

Zoomin alihuoneissa on tätänykyä opettajan tekemän pienryhmiin jaon lisäksi mahdollisuus antaa opiskelijoiden valita mihin pienryhmään haluaa liittyä. Eli kun opettajana luot alihuoneita, valitse 3. vaihtoehto:

Voit halutessasi nimetä huoneet oletusnimien sijaan haluamiksesi esim. teeman mukaan: vie hiiren osoitin ryhmän oletusnimen kohdalle ja kynä-painikkeesta voit vaihtaa ryhmän nimen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.