keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Lyhennä linkit yliopiston omalla palvelulla

WWW-sivujen pitkät osoitteet ovat usein hankalia hahmottaa sähköpostiviesteissä tai tiedotteissa. Lyhentäminen on onneksi kuitenkin helppoa ja URL-linkkien lyhennyspalveluita on tarjolla useita (esim. http://urly.fi/ ) , mutta voit käyttää tässä myös IT-palveluiden tarjoamaa omaa yliopiston palvelua, mikäli osoite kuuluu jyu.fi-toimialueeseen: http://r.jyu.fi/. Etuna on se, että saat lyhytosoitteeseen mukaan jyu-tunnuksen.

Linkin lyhentäminen: 1. Mene r.jyu.fi -sivulle. 2. Kopioi-liitä -toiminnolla tuo pitkä web-osoite tekstikenttään. 3. Klikkaa Syötä osoite -painiketta ja saat lyhennetyn web-osoitteen. 3. Kopioi ja liitä lyhennetty linkki haluamaasi paikkaan, esim. tiedotteeseen tai sähköpostiin.

Samalla palvelulla saat kätevästi tuotettua myös QR-koodin, jota voit hyödyntää eri tavoin: kun olet saanut lyhytosoitteen, voit vielä klikata Lataa QR-koodi -painiketta.

QR-koodilla voit jakaa helposti esim. laajempaa tekstimuotoista sisältöä, tuoteinformaatiota tai käyttöohjeita, kuvia, karttoja, videoita, ääniviestejä jne.

Muita vinkkejä QR-koodien tehokkaaseen hyödyntämiseen:

* viestinnässä ja markkinoinnissa / Kati Lanu

* opetuksessa / Matleena Laakso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.