Miten henkilökohtainen tentti eroaa kypsyysnäytetentistä? Kypsyysnäyte-tenttityyppi helpottaa tentaattorin tentin luomista: tenttipohjassa on valmiina ns. toistuvat tiedot, kuten kielentarkastajat, tentin yleiset tiedot sekä maturiteettiohjeet. Lisäksi kun tentaattori on tarkastanut tentin sisällön, hän voi lähettää sen kielentarkastajille Examin kautta Lähetä kielentarkastukseen -painikkeella ja edelleen kielentarkastajien kielentarkastustieto tulee sujuvasti tentaattorille järjestelmän kautta. Lopuksi tentaattori vielä hyväksyy lopullisesti tentin sekä toimittaa tiedon rekisteriin, jolloin tentistä lähtee samalla automaattisesti opiskelijalle tieto arvioinnin valmistumisesta. Tietojen automaattista siirtymistä rekisteriin rakennetaan kevään 2016 aikana.
Uutta Examissa ovat myös uudet näkymät sekä tentaattoreille että yhteenveto-näkymä kielentarkastajille. Tentaattorit voivat nyt aiempaa sujuvammin tarkastella varauksia eli ketkä ovat tulossa tenttimään Varaukset -näkymässä. Opiskelijoiden tenttiajan varausta on myös paranneltu: nyt on näkyvillä myös tieto, kuinka monta konetta on kaikkiaan vapaana tiettynä ajankohtana. Lue lisää uusista ominaisuuksista eTentti-ohjeet-sivulta: www.jyu.fi/itp/etentti-ohjeet
Examia on käytetty Jyväskylän yliopistossa kesäkuusta 2015 alkaen eli käyttökokemusta on kertynyt jo puolen vuoden ajalta. Opiskelijat ovat suorittaneet tenttejä 2100 kpl. Maturiteettien osuus tenteistä on ollut liki puolet. No-show -ilmiö on harmillinen myös etentissä etenkin perinteisinä ruuhkaaikoina joulukuussa ja toukokuussa, koska tilassa on vain 12 konetta. Puolen vuoden aikana kertyi yli 300 no-showta, vaikka opiskelijoilla on sujuva mahdollisuus perua ajoissa tenttinsä järjestelmässä.
Tentaattorien tekemiä tenttejä opintojaksoittain tarkasteltaessa eniten niitä ovat eri tiedekunnista tehneet yhteiskuntatieteellinen, humanistinen ja kauppakorkeakoulu.
Exam-järjestelmän hyvinä puolina aiempaan järjestelmään verrattuna ovat olleet etenkin palvelimen toimintavarmuus ja opiskelijoiden tekemien tenttien automaattinen tallennus. Tentaattorien näkökulmasta tentin luominen on koettu helpommaksi ja tukipyynnöt ovatkin selkeästi vähentyneet sekä tentaattoreilta että opiskelijoilta.
Päivityksen jälkeen vuoden alusta on suoritettu jo liki 100 tenttiä uudella 3.1 -versiolla. Jyväskylän yliopisto on ollut ensimmäisenä korkeakoulujen yhteisesti kehittämän Exam-etentti-järjestelmän käyttöönottajana TTY:n ohella. Osa muista 17 korkeakoulusta on joko aloittanut tai kevään aikana aloittamassa järjestelmän pilotointia. Pilotoinnin kärkenä toimiessaan Jyväskylän yliopiston haasteena on toimia testaajan roolissa, koska meillä järjestelmä kohtaa ison käyttäjämäärän. Kevään pilotointien jälkeen järjestelmää tullaan kehittämään vielä käytettävyyden osalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.