perjantai 30. huhtikuuta 2021

Thinglinkissä nyt Canva

Tiesitkö, että Thinginkillä voit helposti tuottaa interaktiivista sisältöä: helpoimmillaan elävöittää oppimateriaalejasi tai tiivistää sanottavasi monikerroksiseen infograafiin tarjoten etenemiseen valinnanmahdollisuuksia? Thinglink-kuva on upotettavissa Moodleen tai www-sivuillemme. 

Thinglink ei ole vain opettajan esittämisen työkalu: kuva voi sisältää myös tehtäviä esim. Forms-kyselyitä opiskelijoille tai tietyn opintojakso opiskelijat voivat myös toimia sisällöntuottajia.

Jyväskylän yliopistoon on hankittu lisenssi ja voit kirjautua thinglink.com -osoitteessa omilla yliopiston tunnuksillasi: huomaathan kirjautua Login with Microsoft -kohdassa (!). 

Thinglink on helppokäyttöinen ja suurin haaste on varmastikin miettiä sopiva polku tai tarinan juoni niin, ettei kuva tai video sisällä vain epämääräisen paljon erilaisia tägejä, joista oppija ei tiedä mitä ne oikeastaan sisältävät. Toisaalta tägit voi helposti myös numeroida, jos haluat esitellä yhdellä tavalla edettävän polun. Vaihtoehtoisesti voit hyödyntää Canvan erilaisia valmiita infograafi- tai muita kuvia, esimerkiksi prosessimaista polkukuvaa.  

Jos haluat hyödyntää Canvaa: klikkaa Thinglinkissä: Luo ja valitse Tyhjä tausta ja Jatka. Oikeasta yläkulmasta valitse: Lataa ja Suunnittele CanvallaLue lisää Canvasta ja katso videoklippi 

Jos Thinglink on sinulle uusi tuttavuus, tutustu ohjeistukseen Unossa (vinkki: Thinglink-kuva sisältää runsaasti esimerkkejä, ohjeita ja linkkejä videoklippeihin)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.