keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Omakonetentti ja muuta ajankohtaista Exam-etenttimisestä

Tuttu Exam-etenttijärjestelmä on saanut vuosien varrella monia uusia toimintoja: esimerkiksi  tenttiminen toisen korkeakoulun tiloissa toisella paikkakunnalla eli tenttivierailut on todettu erittäin tervetulleiksi mahdollisuuksiksi säästää aikaa ja matkustamisen vaivaa. Parhaillaan työn alla on omakonetentti, jonka pilotoimista jatketaan Jyväskylän yliopistossa ja muissa Examia käyttävissä korkeakouluissa syksyllä 2022. 

Exam-konsortiossa mukana olevien korkeakoulujen edustajat kokoontuivat vuorostaan Jyväskylään 23.-24.toukokuuta kevätpäiville. Samalla vaihdettiin kokemuksia sekä pohdittiin sähköisen tenttimisen tulevaisuutta ja kehittämistarpeita. Norjan sähköistä arvioimisen mallia korkeakouluissa esitteli Elisabeth Stephanie Guillot. Paneelikeskustelussa pureuduttiin sähköisen arvioimisen tulevaisuuteen: opettajien esille nostamiin pedagogisiin lähtökohtiin, opiskelijoiden tarpeisiin sekä kehitysnäkymiin. 
Omakonetentti on BYOD-mallilla toteuttava tentti, jonka opiskelija tekee kampuksen salissa samanaikaisesti muiden kanssa omalta kannettavalta koneeltaan. Rajoitetussa omakonetentissä opiskelija asentaa SafeExamBrowser-nimisen sovelluksen, joka plokkaa pääsyn muualle kuin Exam-tenttiin. Syksyn pilotointiin haetaan parhaillaan JYUn opettajia.  Jos olet kiinnostunut tästä mahdollisuudesta, lähetäthän Exam-tukeen viestiä help.jyu.fin kautta. 

Avoin omakonetentti on puolestaan ilman SEB-rajoitusta ja opiskelijan on mahdollista tehdä omakonetentti myös kotoa käsin. Tuolloin on kyse soveltavasta tentistä, johon toisaalta soveltuu myös Moodlen tai Kopan ajastettu tentti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.