keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Omakonetentti ja muuta ajankohtaista Exam-etenttimisestä

Tuttu Exam-etenttijärjestelmä on saanut vuosien varrella monia uusia toimintoja: esimerkiksi tenttivierailut on todettu erittäin tervetulleiksi mahdollisuuksiksi säästää aikaa ja matkustamisen vaivaa. Parhaillaan työn alla on omakonetentti, jonka pilotoimista jatketaan Jyväskylän yliopistossa ja muissa Examia käyttävissä korkeakouluissa syksyllä 2022. 

Exam-konsortiossa mukana olevien korkeakoulujen edustajat kokoontuivat vuorostaan Jyväskylään 23.-24.toukokuuta kevätpäiville. Samalla vaihdettiin kokemuksia sekä pohdittiin sähköisen tenttimisen tulevaisuutta ja kehittämistarpeita. Norjan sähköistä arvioimisen mallia korkeakouluissa esitteli Elisabeth Stephanie Guillot. Paneelikeskustelussa pureuduttiin sähköisen arvioimisen tulevaisuuteen: opettajien esille nostamiin pedagogisiin lähtökohtiin, opiskelijoiden tarpeisiin sekä kehitysnäkymiin. 
Omakonetentti on BYOD-mallilla toteuttava tentti, jonka opiskelija tekee kampuksen salissa samanaikaisesti muiden kanssa omalta kannettavalta koneeltaan. Rajoitetussa omakonetentissä opiskelija asentaa SafeExamBrowser-nimisen sovelluksen, joka plokkaa pääsyn muualle kuin Exam-tenttiin. Syksyn pilotointiin haetaan parhaillaan JYUn opettajia.  Jos olet kiinnostunut tästä mahdollisuudesta, lähetäthän Exam-tukeen viestiä help.jyu.fin kautta. 

Avoin omakonetentti on puolestaan ilman SEB-rajoitusta ja opiskelijan on mahdollista tehdä omakonetentti myös kotoa käsin. Tuolloin on kyse soveltavasta tentistä, johon toisaalta soveltuu myös Moodlen tai Kopan ajastettu tentti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.