keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Google Apps henkilökunnan käyttöön

Henkilökunnalla on nyt mahdollisuus luoda tili Google Apps -palveluun yliopiston käyttäjätunnuksella. Henkilöstön Google Apps -palvelu on opiskelijatiliä rajatumpi, eikä sisällä kalenteria ja sähköpostia. Palveluja voidaan käyttää esimerkiksi opetus- ja tutkimustehtävissä dokumenttien jakamiseen ja yhteiseen työstämiseen. Luomalla tilin yliopiston tunnuksella voit erottaa työn ja vapaa-ajan myös Googlen palveluissa.

Googlen palveluissa ei saa käsitellä tietosuojattua materiaalia kuten henkilötietoja, opintosuorituksia tai kurssisuoritusten arviointeja. Nämä materiaalit tulee säilyttää yliopiston omissa tietojärjestelmissä.

Palvelun saa käyttöönsä aktivoimalla tunnuksen https://salasana.jyu.fi palvelun kautta seuraavasti:
* Kirjaudu sisään ”Sähköpostiosoitteen vahvistaminen” -linkistä.
* Google-tunnuksen aktivointi tehdään ”Create @jyu.fi Google Account” -valinnasta.
* Kun olet tehnyt tunnuksen, salasana.jyu.fi -palvelu ilmoittaa: ”You have a @jyu.fi Google account”
* Kirjaudu ulos salasana.jyu.fi palvelusta
* Google Apps palveluun kirjaudutaan linkistä: https://docs.google.com/a/jyu.fi

* Pikaohje palvelun aktivoinnista: https://www.jyu.fi/thk/ohjeet/how-to-nain-tehdaan/google-apps-tunnus

Google Apps ja sen sisältämät sovellukset eivät ole Tietohallintokeskuksen ylläpitämä palvelu. Tietohallintokeskus ei tue Googlen Apps palveluissa tapahtuvaa toimintaa eikä vastaa tietosuojan valvonnasta, tietosisältöjen varmuuskopioinnista, dokumenttien käsittelyn mahdollisista ongelmatilanteista tai tietosisältöjen käytettävyydestä yliopiston sisäisissä järjestelmissä. Tietohallintokeskus ei rakenna pääsynhallinnan lisäksi lukuvuoden 2011-2012 aikana muita teknisiä integraatioita tai toiminnallisia palveluja Google Apps järjestelmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.